FEM FOC 2019

I Trobada de Directorxs de Festivals de Fotografia d’Espanya i creadorxs visuals de la Comunitat Valenciana

Durant els dies 17, 18 i 19 de novembre de 2019 va tenir lloc al a Centre de l’Carmen de Cultura Contemporània, dependent de el Consorci Valencià de Museus de la Generalitat Valenciana la I Trobada de Directorxs de Festivals de Fotografia a nivell estatal i de creadors visuals de la Comunitat Valenciana.

Aquesta primera Trobada va ser possible gràcies a el suport de Consorci de Museus i van assistir 11 Directorxs de festivals de tot Espanya i més de trenta creadorxs audiovisuals de la Comunitat Valenciana.

La trobada tenia com a objectius: generar diàleg, anàlisi de problemes i recerca de solucions, línies d’actuació, formació de directorxs i creadorxs en subvencions i ajudes institucionals, a més d’un intercanvi productiu entre els assistents.

Per dur això a terme vam realitzar les següents activitats:

XERRADES

  • Europa Creativa, Programa de la Unió Europea destinat a impulsar els sectors culturals i creatius, donant suport a artistes, professionals i organitzacions culturals a través de subvencions, premis i beques.
  • Màrqueting per festivales. Impartido per Vanessa García, Llicenciada en ADE, especialista en màrqueting i màster en màrqueting digital. Desenvolupament d’estratègies de màrqueting integral i directora de compte en l’agència Cul de Sac (dirigeix ​​els comptes de cervesa Túria i cellers Camp Vell entre d’altres). A més, responsable de màrqueting de Photon Festival.
  • Programa CHEBEC, hackejant l’economia a través de la cultura. Raúl Abeledo, Investigador principal de el programa Chebec, gestionat per Econcult Unitat d’investigació de la UVEG, i actual director Acadèmic de l’Observatori Cultural de la Universitat de València. 

NETWORKING DIRECTORXS DE FESTIVALS I CREADORXS VISUALS

  • Es van realitzar dues sessions de Networking entre Directorxs de festivals per analitzar l’estat actual dels Festivals de Fotografia d’Espanya, les seves forces i debilitats, generar sinergies i establir un full de ruta comú.
  • Compartim una sessió de networking entre Directorxs i Creadorxs visuals. Era el moment d’escoltar les reclamacions i suggeriments que els i creadorxs demanen als festivals. ¿Què necessiten? ¿Com poden millorar els festivals?

Les seves propostes van ser variades, però una reclamació va sonar per sobre de les altres: innovació en les propostes dels festivals.

TROBADES P2P DIRECTORXS I CREADORXS VISUALS

En el I FER FOC vam realitzar una primera aproximació al que, més endavant, es podria convertir en una Fira de Fotografia de referència.

Els i Creadorxs visuals van mostrar els seus projectes a tots i totes els i Directorxs assistents. Ens plau comunicar que resultat d’aquesta trobada han tingut lloc a l’almenys quatre exposicions i altres tants intercanvis. Lamentablement la Pandèmia va paralitzar la resta de les col·laboracions acordades durant la Trobada.

ENQUESTA FOC

L’organització de FOC, per tal de preparar la I Trobada, va llançar una enquesta oberta a tots els Festivals de Fotografia d’Espanya un mes abans de l’esdeveniment.

Els resultats de la primera enquesta es van presentar en roda de premsa a l’inici de les jornades.

Dies després de la clausura de la I Trobada es va llançar una segona enquesta que incloïa dades que es van posar en valor durant les sessions de networking.

L’anàlisi de les dues enquestes va ser presentat a les Jornades FOC al febrer de l’any 2020.